duminică, 11 aprilie 2010

Ziua chitarelor

Ieri a fost Ziua chitarelor 2. Ziua chitarelor e un atelier in care cativa chitaristi cunoscuti in lume canta si prezinta unele chestii din tehnica lor. Ieri au fost pe scena Brett Garsed, Richard Hallebeek, Andy Timmons, Greg Howe si Michael Angelo Batio. Toti chitaristi exceptionali. In topul preferintelor mele dupa seara de ieri (ca nu auzisem de toti pana aseara) sunt: 1. Andy Timmons, 2. Michael Angelo Batio, 3 Brett Garsed.
Feelingul lui Timmons e fenomenal, ca sa nu mai zic de sound si se vede ca pune suflet in muzica pe care o face. Si e un tip foarte simpatic, a vorbit cu toata lumea pe hol si a facut poze cu toti care vroiau.

Batio a facut un show total. A glumit, s-a agitat, a facut toata sala sa rada, a cantat la chitara lui cu doua grifuri - la ambele grifuri in acelasi timp si la fiecare grif alta partitura.
 La Garsed mi-a placut tehnica de slide. E fantastic cum tine slide-ul (tubul ala pe care il pune pe deget) oblic ca sa ii iasa sunetul cum trebuie. Si face asta pentru ca nu a vrut sa isi acordeze chitara intr-un acord cum se face la slide, preferand standard tuning.
In final, o melodie foarte frumoasa de la Andy Timmons. Electrig Gypsy.

Niciun comentariu: