duminică, 18 ianuarie 2009

De vorba cu Dumnezeu

- Salut Vali.
- Salut. Ne cunoastem?
- Eu sunt Dumnezeu.
- (zambind) Ai innebunit.
- Uita-te afara. In cateva secunde o sa treaca un BMW albastru cu o tipa bruneta la volan. Cu o mana tine volanul is cu cealalta isi da cu ruj.
- (peste cateva secunde, uimit) De unde ai stiut?
- Ti-am spus ca sunt Dumnezeu.
- Si eu sunt Papa Pius al paispelea.
- Ce sceptic esti.
- Ma scuzi daca nu il cred pe fiecare strain care imi spune ca e Dumnezeu.
- Te-ai nascut pe 8 octombrie la ora 11 dimineata. Ai o cicatrice pe genunchiul stang de cand erai mic. Alergai in curtea blocului si ai cazut cu genunchiul intr-un ciob de farfurie.
- (cu gura cascata)
- Ia un loc. Tine-mi companie.
- Daca esti Dumnezeu fa o minune. Zboara, creeaza un fulger, umple un pahar cu vin.
- As vrea sa mai pot. (cu regret in glas) Ah, the good old days.
- (dupa cateva secunde de gandire) Vrei sa imi spui ca esti Dumnezeu dar nu poti face minuni?
- Vezi tu, ingerii m-au dat afara. S-au trezit intr-o zi ca vor si ei drepturi, ca vor si ei sa ia decizii, nu mai vor sa faca doar ce le spun eu. Sfantul Petru e prea batran ca sa le faca fata si intr-o noapte cand ma odihneam si nu eram atent m-au dat afara.
- Dar daca tu esti Dumnezeu nu esti atotputernic? Nu poti sa dai din mana si sa ii trimiti pe toti in Infern?
- (razand) Odata am fost. Puterea mea sta in credinta oamenilor. Cu cat sunt mai multi care cred in mine cu atat sunt eu mai puternic. Din pacate acum nu sunt prea multi. Eu sunt doar un produs al imaginatiei voastre, nu?
- A mea nu. Eu nu prea cred in tine si nu ma rog la tine.
- De ce nu crezi in mine? In ce crezi tu?
- Cred intr-un echilibru al universului. Intr-o lege a compensatiei. Si nu cred in tine pentru ca asa sunt eu, daca nu vad nu cred. Sunt mai sceptic. Iar popii, care ar trebui sa fie interfata mea cu tine, se gandesc mai mult la ei. Le intra ceva pe ureche si le iese altceva pe gura. Au ajuns sa fie preoti pedofili, hoti si altele. Cum as putea sa cred? Si biserica cere mereu bani. Parca mi-as cumpara iertarea pacatelor cu bani.
- Sa stii ca nu eu le-am zis sa stranga bani. Din pacate si ei sunt tot oameni si toti aveti vicii si defecte. Cred ca maimuta din care ati aparut era stricata.
- Pai nu tu ne-ai creat? Fiind Dumnezeu and all.
- Nu. Eu nu eram pe vremea aia. Voi ati aparut din maimute si mai tarziu m-ati creat pe mine. Cand oamenii au inceput sa creada in zei am aparut eu. Am fost Zeus, Zamolxis, Odin, Amon, Brahman, Jupiter si acum am devenit Dumneze sau Allah. Sfantul Petru a fost si el de-a lungul timpului Thor, Bacchus, Vishnu, Hera sau Ra. Satana a fost Seth, Hades sau Pluto. Cupidon a fost si el la randul lui Eros. Vezi legatura? Cineva mereu a crezut in mine intr-un fel sau altul si asta m-a facut puternic. Mereu s-a zis ca eu am facut lumea cand defat a fost invers. Voi m-ati creat pe mine. De ce razi?
- Rad la gandul ca in timp ce noi vorbim atatia oameni se roaga la tine. Si tu in loc sa le asculti rugamintile stai si bei vin intr-un bar plin de fum de tigara si asculti jazz. Nu e interzisa bautura in anumite religii?
- (razand) Ba este dar nu eu am interzis-o. Oamenii si-au facut singuri regulile. Unii nu beau, altii nu folosesc deloc tehnologia, altii le fac pe toate. Eu nu am interzis nimic. Tot voi ati facut regulile. S-a trezit unul mai indraznet sa spuna ca ceva nu e bun si ca eu o sa va pedepsesc daca faceti lucrul ala si voi l-ati crezut. Da, religia e bazata pe lucruri frumoase si pe niste legi care daca sunt respectate duc la o societate linistita, dar vezi tu? Oamenii nu sunt facuti sa traiasca dupa niste legi. Multi au incercat sa interzica lucrurile pe care ei le-au considerat negative folosindu-se de numele meu. Ce daca omul mai bea din cand in cand si nu merge la biserica sa se roage daca e o persoana cu un suflet bun? Ei ma tin in viata, nu aia care in timpul saptamanii sunt rai si fura sau se poarta urat cu altii iar duminica se duc la biserica si se spovedesc.
- Si atunci tu ce ai facut in timp ce altii ti-au folosit numele? Sau doar ai stat si te-ai uitat la noi?
- Nu. Nu am stat. Eu am fost norocul cand ati avut nevoie de mine. Eu am fost briza care ti-a lipit pe fata ziarul in care ai vazut anuntul cu locul de munca pe care il ai acum. Eu am fost cainele care te-a speriat si ai intrat in domnisoara aia blonda. Daca nu ai fi intrat tu in ea si nu s-ar fi oprit pentru doua secunde o lovea o masina. Asta am fost eu. Si vrei sa stii ceva? Legea compensatiei exista, e o lege universala, dar multi mi-o atribuie mie.
- Dar multi nu au avut noroc.
- Din pacate nu pot sa fiu peste tot. La inceput erati putini si va urmaream usor. Dar acum sunteti prea multi ca sa ascult gandurile tuturor.
- Si cand stai sa te gandesti cate razboaie s-au dus in numele tau si cati au murit. Cruciadele, inchizitia.
- Mereu s-a spus “cu Dumnezeu inainte” dar nu i-am pus eu sa se bata. Oamenii au presupus mereu ca stiu ce vreau eu de la ei. Eu vreau doar sa fie buni. Dar ei s-au gandit sa tina post, sa faca donatii, sa se inchine de 5 ori pe zi, sa porneasca razboaie. Nu trebuie sa dea munti de bani in numele meu, trebuie sa ii dea pentru ca altii au nevoie de ei. Nu trebuie sa fie buni in zilele de sarbatori, trebuie sa fie buni in fiecare zi a anului.
- De ce cand ai avut puterea nu ai scimbat lumea?
- Pentru ca nu am avut niciodata puterea asta. Puterea mea a venit de la voi, eu am aparut multumita voua, nu invers . Eu nu pot sa va schimb pe voi.
- Si Isus?
- Isus a fost doar un om. Un om cu mai multe sau mai putine puteri. Voi l-ati transformat in ceea ce este acum pentru aveati nevoie de cineva ca el.
- Poti sa imi spui ce o a fie?
- Adica viitorul?
- Da.
- Nu. Nu am creat eu universal. Nu fac eu viitorul. Eu doar stiu ce o sa se intample cu putin timp inainte, ca si fata cu masina de mai devreme, si daca in timpul asta consider ca e nevoie sa intervin, o fac. Vitorul vi-l creati voi singuri. Vezi tu? Mult tine de autosugestie. Atat de multi se roaga la mine sa obtina diferite lucruri si pe urma le obtin si cred ca eu le-am dat. Dar adevarul e ca au obtinut singuri. Ii ajuta sa stie ca eu sunt aici si fac totul pentru ei desi nu e adevarat. Marele defect al oamenilor e ca nu au destula incredere in ei insisi. Iar cei care au nu prea cred in mine.
- Si acum ce o sa faci?
- O sa astept. O sa beau vin si o sa ascult jazz. Acum crezi in mine?
- Da, dar la ce bun? Nu poti sa ma mai ajuti.
- Ma ajuti tu pe mine.(imi face cu ochiul si ia o gura de vin).

Niciun comentariu: