miercuri, 26 noiembrie 2008

Biserici pe profit




Ce se vede in poza? Intrarea in curtea unei biserici din Constanta.
Ce se vede in cercul de jos? Cutia milei pusa pe un scun in strada. Asta se numeste cersetorie. Nu este posibil ca un preot sa puna cutia milei in strada, nu e posibil ca un preot sa cersasca fara rusine.
Ce se vede in cercul de sus? Un semn de “Oprire interzisa”. Acest semn a fost pus in urma cererii facute la primarie de catre preot. Cum se poate ca primaria sa puna semne de circulatie la cererea unui preot? Acel angajat al statului care a aprobat cererea este un idiot. Ce drepturi are preotul in afara gardului bisericii, pe stada? Cat de idiot poate sa fie sa ceara interzicerea parcarii langa gardul bisericii? Cu ce il deranjaza? Se impiedica Dumnezeu de masini cand intra in biserica? Statul roman, conform constitutiei e LAIC, deci preotul este un om ca oricare altul. In concluzie si eu pot sa ma duc sa fac cerere si sa pun un semn de Interzis la intrarea pe strada mea ca ma deranjaza masinile care trec.
Dupa cum se vede in poza, poarta este dubla. Cineva a indraznit intr-o zi sa parcheze in dreptul portii inchise si ca urmare preotul i-a taiat cauciucurile. Preotul la care oamenii se spovedesc taie cauciucuri!!!
Merita un astfel de om sa fie preot? Merita el increderea oamenilor, pacatele lor? Astfel de oameni duc Romania de rapa, oameni cu ochelari de cal, oameni care nu gandesc dincolo de propria ograda, care nu isi vad decat interesul.
Din pacate la noi biserica este doar un mijloc de manipulare a oamenilor si de a le lua banii. La noi biserica si Dumnezeu nu au nici o legatura, biserica e o asociatie pe profit. Prea putini oameni merita titlul de preot. Multi o fac ca pe orice alta meserie, isi iau banii si se duc la crasma, sau la bordel, sau la amanta.

Florin Chilian - Sa nu ai alti Dumnezei

Un comentariu:

fata cu floarea din vioara spunea...

Ceva in genul: Mare e gradina Ta, Doamne!...